13. toukokuuta 2016

Päivitystä vihdoin ja viimein!!

On se kumma mihin kaikkeen pienen ihmisen aika oikein hujahtaa. Edellinen päivitys on melkein päivälleen pari vuotta sitten ja paljon on kerennyt tähän väliin sattuakin. Pääosin onneksi positiivista.

Tärkeimmät ensin eli B-pentue tulee toukokuun lopulla kolme vuotiaaksi. Yhtä lukuunottamatta kaikki ovat käyneet lonkka- ja kyynärkuvissa ja tulokset ovat olleet hienoja:

BACKMEADOW'S BLAKE      B/B 0/0

Suurempia terveyshuolia ei ole ainakaan kasvattajatädin korviin kantautunut ja jokainen pentu on löytänyt oikein hyvän kodin itselleen. 

Boris-poikasen kanssa on ollut välillä hieman epäonnea. Noin vuosi keväällä se ontui etujalkaansa välillä aika voimakkaastikin. Uskon loppuessa omiin ja kavereiden kykyihin käytettiin, tai siis Antti käytti minun ollessa töissä, Boris Helsingin Yliopistollisessa Eläinsairaalassa CT-kuvissakin ilman sen kummempia löydöksiä. Onneksi ystäväni kävi pääsiäisen aikoihin meillä kyläilemässä ja vika paikallistui oikean olkapään bicepsin jänteeseen. Pieni lääkekuuri ja Boris oli taas ehta poika! Todennäköisesti viime talven paksut hanget ja pitkät hiihtoretket olivat aiheuttaneet revähdyksen jänteeseen koiruuden riehuessa mukana. Borishan ei tietenkään voinut kulkea rauhallisesti suksien tai kelkan jälkeä vaan hajujen perässä tuli luuhattua siellä täällä. Tästä kuitenkin toivuttiin kesäksi hyvää vauhtia, kunnes taas syksyllä juuri ennen meidän omia erikoisnäyttelyitämme Boris alkoi ontua vasenta takajalkaa. Johonkin se oli saanut uloimman varpaansa murrettua ja taas oli tiedossa hihnalenkkeilyä. Ja kun koira alkoi olla kunnossa, niin emäntä otti lähikontaktia hevosen kanssa tappiollisissa merkeissä ja taas hissuteltiin... Onneksi Boris pääsi alkuun Antin kanssa reippailemaan enemmän ja nyt on itsekin ollut siinä kunnossa, että metsäretkiä on päästy tekemään. 

Näyttelymenestystä on tullut oikein mukavasti sitten viime päivityksen. 2014 kesällä Boris oli Tintin eli Haapakosken Annen mukana Latvian Golden St.Bernard'2014 Boris oli BIS-juniori ja paras urospää-kilpailun voittaja. Seuraavana päivänä Forum'2014 Boris oli taas BIS-juniori. Oi jospa oisin saanut olla mukana... Itse olin siis sukulaishäissä, mikä oli sekin ihan hieno tapahtuma... Mutta BIS-juniori kahdessa erikoisnäyttelyssä vetää kyllä häille kuin häille vertoja...

Latvian ja Viron vierailuista onkin muistona tittelit Latvian ja Viron JMVA.

Kotimaassa ei nyt hirveästi olla käyty näyttelyissä. Vielä pitäisi yksi serti saada metsästettyä. Vuoden 2014 joulukuun Messarin näyttelystä mukaan lähtivät HeW-14 ja V-14 tittelit. Ensimmäisenä päivänä oli sisko mukana, joka oli sinä päivänä ROP, Boriksen ollessa VSP ja seuraavana päivänä Boris oli sitten ROP.

Siskoillakin on mennyt hienosti näyttelyissä niinä kertoina, kun niihin on tullut osallistuttua. Nygårdeilla asuva Sortti (Backmeadow's Bellatrix) on FIN MVA ja muutama muukin lyhenne on tullut metsästettyä. 2014 vuoden erkkarissa taisi Hilda (Backmeadow's Brunhilde) olla ROP-juniori ja BIS1 juniori.

Päällimmäisenä on kyllä ehkä näyttelypuolen menestyksestä mielessä viime kesän WUSB kasvattajakisan voitto. Mukana oli Boris ja molemmat siskot. Boris oli urosten AVO 1 ja taisi hävitä PU-kisassa isälleen ja tytöt olivat Sortti AVO-1 ja Hilda AVO-2.

Mutta kaikista tärkeintä kaikkien titteleiden ja muiden härpäkkeiden jälkeen on selväpäiset koiruudet, joilla on hyvät kodit.

Kohta saadaan muuten ehkä vauvauutisia!!